#76 aprilie 2023,  Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România,  METATEXT

Alegeri la Uniunea Scriitorilor din România

Alegerile s-au desfășurat între 15 martie și 2 aprilie în cadrul filialelor.

Cu acest prilej, membrii lor și-au exprimat votul atât pentru desemnarea președintelui Uniunii Scriitorilor din România cât și pentru investirea președinților și comitetelor de conducere ale lor. După încheierea scrutinului, rezultatele au fost comunicate în cadrul Adunării Consiliului Uniunii Scriitorilor ținută în data de 5 aprilie. Nicolae Manolescu a fost reales președintele Uniunii Scriitorilor din România, mandatul său având durata de 5 ani, între 2023-2028. Noul Consiliu constituit, la propunerea președintelui, l-a desemnat drept prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor pe Varujan Vosganian

De asemenea, cu acest prilej, s-au făcut cunoscute și rezultatele alegerilor de la nivelul filialelor. Acestea au adus câteva noutăți în funcția de președinte: Mihai Firică la filiala Craiova, Lucia Verona la filiala București de dramaturgie, Petru Crăciun la filiala București de literatură pentru copii, Teo Chiriac la filiala din Chișinău.

Alegerile din 2 aprilie de la filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România l-au reinvestit ca președinte pe Angelo Mitchievici. Totodată a fost ales și Comitetul de conducere al filialei din care fac parte, în ordine al- fabetică: Constantin Costache, Ovidiu Dunăreanu, Mircea Lungu, Sorin Roșca și Iulian Talianu, membru supleant.

Comitetul filialei, în noua sa componență, s-a întrunit la convocarea președintelui în prima sa ședință de lucru în data de 11 aprilie. Între obiectivele imediate ale conducerii filialei dobrogene luate în discuție amintim: acordarea premiilor U.S.R. filiala Dobrogea pe anul 2022, reluarea site-ului filialei, lansarea antologiei Poezia vinului care a apărut în urma Festivalului art. poetica@ovidius, realizarea unei mai mari vizibilități a scriitorilor în școli și licee din orașul și județul Constanța, inițierea de emisiuni bilunare cu scriitorii filialei la Radio Constanța.

Revista noastră, care s-a constituit în cele două decenii și ceva de apariție într-o susținătoare consacrată a manifestărilor și membrilor acestei grupări de elită, îi urează să aibă în continuare „Vânt bun din pupa!”, tărie și cutezanță pe Marea agitată, imprevizibilă și miraculoasă a scrisului românesc și nu numai.

Redacția Ex Ponto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *